be en pe

Dječija, omladinska i lutkarska scena

"Prodani smijeh" na 23. susretima pozorišta / kazališta lutaka BiH

« Vijesti 24. septembar 2018.

Predstava Dječije, omladinske i lutkarske scene „Prodani smijeh“, reditelja Darka Kovačovskog, bit će 24. septembra / rujna 2018. godine prikazana u okviru 23. Susreta pozorišta / kazališta lutaka BiH, koji se održava u Bugojnu od 24. do 28.9.

Susreti lutkara i lutkarskih pozorišta Bosne i Hercegovine, započeli su na inicijativu Zajednice profesionalnih pozorišta Bosne i Hercegovine 1971. godine, a Prvi susreti su održani u Mostaru. Na početku Susreti su uvijek održavani u drugom gradu (Banja Luka, Brčko, Bihać, Rudo, Sarajevo), a od Sedmih susreta domaćin ovom svojevrsnom lutkarskom prazniku domaćin je Bugojno.

Ovogodišnji susreti ponudiće osam lutkarskih predstava i druge zanimljive sadržaje, a u okviru takmičarskog dijela Festivala, najmlađa publika moći će pogledati predstave Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Lutkarskog kazališta iz Mostara, Pozorišta lutaka Mostar i Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

DOL scena Bosanskog narodnog pozorišta Zenica gost i učesnik ovog Festivala je od 1980. godine, a često se vraćala i sa zavidnim nagradama.

 

« Vijesti