be en pe

Idemo na izlet

Dječija, omladinska i lutkarska scena

Grupa autora – Branislav Trifković*:
Idemo na izlet

Režija: Branislav Trifković

Autori predstave

Režija, dramatizacija, izbor scenografskih elemenata i muzike**: BRANISLAV TRIFKOVIĆ
Kreacija i izrada lutaka: RADE REKOVIĆ
Kostimografija: ENA BEGIČEVIĆ
Fotografije: SMARAGDA S. i BRANISLAV TRIFKOVIĆ
Producent: MIROLJUB MIJATOVIĆ
Izvršni producent: DENIS KRDŽALIĆ
Organizatorica: ERMINA NIŠIĆ
Inspicijentica: SABINA GLOGOVAC

Podjela uloga

Igra i animacija: ANĐELA ILIĆ, LANA ZABLOCKI, ADNA HASANIĆ
Glasovi: MUHAMED BAHONJIĆ, ANĐELA ILIĆ, LANA ZABLOCKI, ADNA HASANIĆ, BRANISLAV TRIFKOVIĆ
Animacije na grafoskopu: AMINA SALIHOVIĆ, FARAH ČIŠIĆ, HARUN MILAK, LEJLA BEGIĆ, MAK NIZAMIĆ

Riječ reditelja

Predstava za djecu Idemo na izlet izraz je mojih čestih, lijepim sjećanjima praćenih, „povrataka“ u djetinjstvo i ranu mladost, kada sam se sa drugarima igrao na obalama Babine Rijeke ili u hladu ispod solitera u Prvomajskoj 48. Ona je izraz, takođe, i sjećanja na moje prve odlaske u pozorište, na predstave za djecu, ali i za odrasle, među kojima posebno pamtim predstavu Otac na službenom putu Abdulaha Sidrana u režiji Jovice Pavića. U toj je predstavi igrao moj drug iz školskih klupa, Siniša Zorić, a ja sam maštao da jednog dana i sam učestvujem u nekoj od predstava koje su se izvodile na sceni u veleljepnoj zgradi zeničkog Pozorišta, koja je, kao nijedna druga, krasila centar grada. Predstava Idemo na izlet, izraz je, isto tako, i sjećanja na moju sreću i ushićenje dok sam, u poznijim godinama, svjedočio odrastanju moje kćerkice, Eme, u kojem je bilo puno igre i neopisive radosti.

Idemo na izlet je predstava koja nema sretan kraj – ona zrači srećom od početka do kraja. Ona je puna ljubavi i topline, nježnosti i blagosti, lirike i poetičnosti, pa je kao takvu mogu gledati i odrasli: mame, tate, bake, dide... Vjerujemo da će impresivne lutke, sjajna glumačka igra i animacija divnih glumica, lijepa muzika, fotografije i kostimi kojima smo „okitili“ našu predstavu, pokrenuti u gledaocima najljepše emocije, da će im darovati školski čas „uživanja za sva čula“.

Ne mogu a da na kraju ne kažem i ovo: beskrajno sam sretan što mi se konačno ispunila davna želja – konačno sam učesnik jedne predstave u „Pozorištu mog djetinjstva“, predstave za koju ću moći reći da je, kao i ja, rođena i živjela u ovom predivnom gradu, našoj dragoj Zenici.

Branislav Trifković

 

Napomena

Predstava se izvodi na Maloj sceni "Žarko Mijatović" uz prisustvo maksimalno 60 gledalaca.

Predstava je namijenjena publici uzrasta 3+.

Trajanje predstave: 50 minuta.

Premijera

Zenica, 7. 12. 2021.

 

* Predstava je inscenirana na osnovi dramatizacije pjesama za djecu (zastupljenih u čitankama za vrtiće i niže razrede osnovnih škola) koju je uradio Branislav Trifković.

** Muzički segment predstave čine instrumentalni partovi i songovi zasnovani na matricama dijelova kompozicija muzičkog sastava Tiger Lillies.

 

« Predstave