be en pe

Dječija, omladinska i lutkarska scena

Postfestivalski lutkarski kids program u organizaciji Dječije, omladinske i lutkarske scene zeničkog BNP-a

« Vijesti 16. maj 2018.

Nakon uspješno okončanog 17. festivala bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra Zenica 2018. u organizaciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, bit će realizovan Postfestivalski lutkarski kids program.

Već danas, 16. maja u 12 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica sa početkom u 12 sati će biti odigrana predstava „Punim jedrima“, nastala prema tekstu Teodore Popove, u režiji Elice Petkove.

Isti dan u 14 sati će biti izvedena predstava „Prodani smijeh“ autora Nađe Vasileve i Darka Kovačovskog, u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Predstava „Prodani smijeh“ se izvodi u okviru 19. međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu „Lut fest“ 2018.

U četvrtak, 17. maja u 12 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica gostuje Dečje pozorište Subotica sa predstavom „Avanture sa Karlsonom“, u režiji Veselina Bojdeva.

Dan kasnije, u petak u 12 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će biti izvedena predstava „Prodani smijeh“, autora Nađe Vasileve i Darka Kovačovskog.

Postfestivalski lutkarski kids program je program u okvir kojeg će najmlađa publika imati priliku da uživa u izvedbama lutkarskih predstava bugarskih reditelja.

Nakon tri dana lutkarskih predstava, na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u u subotu, 19. maja u 18 sati će biti izvedena predstava „Dok nas smrt (ne)rastavi“, autorice Nine Horvat, u režiji Ahmeda Jašarevića i izvedbi učenica i učenika Prve gimnazije Zenica. Naime, ova predstava je na ovogodišnjem 16. festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva osvojila prvu nagradu.

 

« Vijesti