be en pe

Dječija, omladinska i lutkarska scena

Odluka Stručnog žirija VII Smotre predškolskog i školskog dramskog stvaralaštva ZDK - Zenica 2015.

« Vijesti 01. juni 2015.

Stručni žiri u sastavu:
mr.sc. Miroljub Mijatović, predsjednik
mr. Zlatan Školjić, član
Selma Čosić, član

donio je slijedeću odluku:

 
 
 

Nagrada VII Festivala predškolskog i školskog dramskog stvaralaštva ZDK – Zenica 2015.  za inkluzivan pristup u dramsko-pedagoškom radu dodjeljuje se:

  1. Privatnoj ustanovi za boravak djece školskog uzrasta „Abakus“ Zenica;
  2. Privatna predškolska ustanova „Bambi“ Zenica.

Nagrada VII Festivala predškolskog i školskog dramskog stvaralaštva ZDK – Zenica 2015.  za hrabro istraživanje savremenih problema u odrastanju mladih dodjeljuje se:

  1. Emini Mehić za rediteljsku postavku  predstave Na margini - u produkciji JU OŠ „Miroslav Krleža“
  2. Kemalu Piviću za rediteljsku postavku predstave Jedna suza teška hiljadu tona - u produkciji JU Druga gimnazija Zenica.

Nagrada VII Festivala predškolskog i školskog dramskog stvaralaštva ZDK – Zenica 2015. za inovativan pristup u kreiranju predloška po kome su pripremili predstavu dodjeljuje se:

  1. KŠC „Sv. Pavao“ Zenica – Opća gimnazija – za inscenaciju teksta Nešto malo drugačije – što u stihu, što u prozi;

Nagrada VII Festivala predškolskog i školskog dramskog stvaralaštva ZDK – Zenica 2015. za likovnost (sveukupno oblikovanje scenskog prostora i kostima) dodjeljuje se ravnopravno:

  1. JU za predškolski odgoj i obrazovanje „Mladost“ Kakanj za likovne elemente u  predstavi Ježeva kućica;
  2. Privatna ustanova za boravak djece školskog uzrasta „Abakus“ Zenica za likovne elemente u predstavi Ko je kriv za jedinicu?

Nagrada VII Festivala predškolskog i školskog dramskog stvaralaštva ZDK – Zenica 2015.  za originalan dramski predložak dodjeljuje se

  1. Mirzi Begoviću, za kreiranje originalnog dramskog predloška po kome je nastala predstava Lice bez maske, u produkciji OŠ „Enver Čolaković“ iz Janjića.

Nagrada VII Festivala predškolskog i školskog dramskog stvaralaštva ZDK – Zenica 2015.  za najbolji scenski govor  dodjeljuje se ravnopravno:

  1. Ildi Jarić, KŠC „Sv. Pavao“ Zenica – Opća gimnazija;
  2. Tamari Miličević – Stilić, KŠC „Sv. Pavao“ Zenica – Opća gimnazija;
  3. Danis Ćišija, OŠ „Mak Dizdar“ Zenica.

 

Nagrada VII Festivala predškolskog i školskog dramskog stvaralaštva ZDK – Zenica 2015. za scenski pokret dodjeljuje se:

  1. Eni Martić, za kreaciju u predstavi Nešto malo drugačije, što u stihu, što u prozi, nastalu u produkciji KŠC „Sv. Pavao“ Zenica – Opća gimnazija.

 

Nagrada VII Festivala predškolskog i školskog dramskog stvaralaštva ZDK – Zenica 2015. za glumačke kreacije dodjeljuje se ravnopravno:

  1. Nini Trbić za ulogu Tužiteljice u predstavi „Ko je kriv za jedinicu“ u produkciji Privatne ustanove za boravak djece školskog uzrasta „Abakus“ Zenica;
  2. Lamiji Ahmić za ulogu Tutu u predstavi „DNK“ u produkciji Prve gimnazije Zenica;
  3. Vedadu Bilaloviću za ulogu Naratora u predstavi „Ježeva kućica“ u produkciji JU za odgoj i obrazovanje „Mladost“ Kakanj;
  4. Kemalu Piviću za ulogu Dine u predstavi „Jedna suza teška hiljadu tona“ u produkciji JU Druga gimnazija Zenica;
  5. Vanji Cvijetić za ulogu Tin Ujević u predstavi „Nešto malo drugačije, što u stihu, što u prozi“ u produkciji KŠC „Sv.Pavao“ Zenica – Opća gimnazija;
  6. Sejmen Hanan za ulogu Dino u predstavi „Lice bez maske“ u produkciji OŠ „Enver Čolaković“ Janjići.

 

Nagrada VII Festivala predškolskog i školskog dramskog stvaralaštva ZDK – Zenica 2015. za najbolju predstavu dodjeljuje se ravnopravno:

  1. JU za predškolski odgoj i obrazovanje „Mladost“ Kakanj – za inscenaciju teksta Branka Ćopića „Ježeva kućica“;
  2. Privatna ustanova za boravak djece školskog uzrasta „Abakus“ Zenica – za inscenaciju teksta Ane Vukajlović „Ko je kriv za jedinicu“;
  3. Prva gimnazija u Zenici – za inscenaciju teksta Denisa Kelly-ja „DNK“.

NAPOMENA: Dodjela nagrada za ovu godinu održat će se u četvrtak, 4.6.2015. godine nakon igranja predstave Kockasta lopta u produkciji JU za kulturu i obrazovanje Kakanj i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, sa početkom u 11 sati u Velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i molimo Vas da tada budete prisutni kao nagrađeni.

 U Zenici, 29.05.2015.godine

 

« Vijesti