be en pe

Dječija, omladinska i lutkarska scena

III Smotra dramskog stvaralaštva osoba sa poteškoćama u razvoju

« Vijesti 13. novembar 2014.

Dana 30. novembra/studenog 2014.godine u Zenici,  će se održati III Smotra dramskog stvaralaštva osoba sa poteškoćama u razvoju, u organizaciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i J.U. Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psihofizičkom razvoju Zenica.

Ovo je treći put da grad Zenica te, Zeničko-dobojski kanton, kao i Federacija BiH  imaju smotru školskog dramskog stvaralaštva osoba sa posebnim potrebama i djece sa poteškoćama u razvoju.

Obaveze ustanova i škola su da u okviru svojih dramskih, lutkarskih ili recitatorskih sekcija ili u okviru slobodnih aktivnosti pripreme odgovarajuće predstave ili recitale, a u skladu sa mogućnostima njihovih učenika. Također, molimo Vas da u svojim scenskim promišljanjima pokušate osmisliti scenske elemente čija je postavka i demontaža moguća najviše u roku od 30 minuta.

Dramske / lutkarske predstave škola i organizacija moraju trajati od 10 do 20 minuta, dok recitali trebaju trajati oko 10 minuta, dok kod predškolskih ustanova trajanje može biti kraće.

Bosansko narodno pozorište Zenica pored prostora, pružit će tehničku podršku izvođačima u smislu obezbjeđenja scenske rasvjete i reprodukcije tona. Dakle, Vaša je obaveza da donesete snimljen CD koji naši tehničari mogu reprodukovati uz vaše sugestije.

Također, onima čija udaljenost prelazi 70 kilometara obezbijedili smo i obroke, a oni koji su udaljeni preko 150 km obezbijedili smo smještaj i spavanje sa obrocima.

Prijve je moguće dostaviti najkasnije do 25.11.2013. godine do 12 sati na fax: 032 442 420 ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Tokom narednih deset dana, predstavnici organizacije će kontaktirati direktore škola kojima su pozivi upućeni, radi otklanjanja eventualnih nejasnoća.
Molimo Vas da podaci navedeni u prijavi budu tačni, radi administrativne pripreme za Smotru.

NAPOMENA: Zbog specifičnih potreba Vaših štićenika, posebno ćemo dogovarati smještaj i hranu sa svakom institucijom pojedinačno, ali tek kada budemo znali tačan broj prijavljenih učesnika.

Preuzmite...

 

« Vijesti