be en pe

Dječija, omladinska i lutkarska scena

DOL scena na XIII Festivalu bh. drame

« Vijesti 12. maj 2014.

Imajući u vidu činjenicu da se samo edukacijom o teatru od malih nogu stvara potencijalna publika, Bosansko narodno pozorište, tj. Dječija, omladinska i lutkarska scena, je u okviru Pratećeg programa XIII Festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2014., priredila nekoliko sadržaja namijenjenih predškolskoj i školskoj populaciji.

Od ponedjeljka, do petka (12-16.5.) u zeničkim vrtićima: Pinokio, Radost, Dunja, Kewser, Bambi i Abakus družimo se i igramo predstavu BONTON U POZORIŠTU, autora Hasana Džafića, a u kojoj igraju Selma Ćosić i Zlatan Školjić.

Od utorka do petka (13-16.5.) na Maloj sceni „Žarko Mijatović“ igramo predstavu o saobraćajnoj kulturi i sigurnosti u saobraćaju 122, za učenike osnovnih škola: Mak Dizdar, Edhem Mulabdić, Meša Selimović, KŠC „Sveti Pavao“ i učenike iz OŠ iz Novog Travnika, a početak predstava je od 13 sati.

U srijedu i četvrtak (14. i 15.5.) igramo za srednjoškolce predstavu POZDRAVI NEKOG (KŠC „Sveti Pavao“ Gimnazija i Druga gimnazija).

Također, za polaznike dramskih sekcija osnovnih škola, priredili smo svakodnevne glumačke radionice u trajanju od 2 sata. Početak svih radionica je od 12 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, a voditelji su mr.sc. Miroljub Mijatović i mr. Zlatan Školjić.

 

« Vijesti