be en pe

Dječija, omladinska i lutkarska scena

Uspješno realiziran projekat "I ja to mogu“

« Vijesti 03. decembar 2012.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana osoba sa invaliditetom Dječija, omladinska i lutkarska scena BNP-a je u saradnji sa J.U. Školom za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju Zenica realizirala projekat „I ja to mogu“. Riječ je o I Smotri dramskog stvaralaštva osoba sa posebnim potrebama i osoba sa poteškoćama u razvoju, a u kojoj su učešće uzele sljedeće institucije: Udruženje "Radosti druženja" Bihać, Centar "Los Rosales" Mostar, Udruženje "Sunce" Mostar, U.G. „Sunce“ Derventa; Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje Sarajevo, Centar "Vladimir Nazor" Sarajevo, U.G. "Svjetlost" Zenica, U.G. "Lotos" Zenica, te domaćin J.U. Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju. 

Po završetku Smotre održan je sastanak sa učesnicima gdje se razgovoralo o budućim aktivnostima i stvaranju mreže udruženja koja se bave radom sa djecom sa smetnjama u psiho-fizičkom razvoju i uključivanje svih udruženja iz BiH u ovaj projekat. Dogovorene su i aktivnosti za iduću godinu, a Smotra će biti u znaku obilježavanja 200 godina od izlaska prve zbirke bajki braće Grimm.

Cilj ove Smotre je također i animiranje ostalih udruženja da se priključe radu i obilježavanju Svjetskog dana osoba sa invaliditetom, te podizanje svijesti o problemima sa kojima se ova skupina susreće, kao i traženje podrške od lokalne i kantonalne zajednice za realizaciju ovakvih i sličnih projekata.

 

« Vijesti