Predstava "Pozdravi nekog" pobjednica ovogodišnjeg Juventa Festa

« Vijesti 22. septembar 2014.

Članovi Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, nakon niza uspješnih izvođenja na matičnoj sceni, u sklopu Internacionalnog festivala Srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Juventa fest, u nedjelju, 14.9. izveli su predstavu "Pozdravi nekog", u režiji Miroljuba Mijatovića.

Na zvaničnoj ceremoniji dodjele nagrada, održanoj  u Međunarodnom centru za djecu i mlade Sarajevo, u nedjelju, 17. septembra proglašeni su pobjednici ovogodišnjeg Festivala, te su uručene nagrade i plakate učesnicima.

Predstava Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosansko Narodno Pozorište Zenica "Pozdravi nekog" osvojila je Grand prix za najbolju predstavu na Juventa festu i plasirala se u program ovogodišnjeg Festivala MESS.

Predstava za mlade nastala je prema knjizi Vesne Ognjenović i Budimira Nešića, a uloge u predstavi tumače stariji polaznici Dramskog studija, koji su tokom dugog i intenzivnog rada na ovoj predstavi, namijenjenoj njihovim vršnjacima, susreli se sa jako osjetljivom, a pri tome aktuelnom tematikom i problematikom mladih, kada je nasilje na neki način postalo i društvena norma i opšteprihvaćena pojava.

Nakon velikog uspjeha postignutog na Juventa festu, u planu su ponovna gostovanja s ovom predstavom u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, ali i regionu.

 

« Vijesti
Vrh stranice