"Pozdravi nekog" BNP-a osvojila tri nagrade na Festivalu u Konjicu

« Vijesti 28. april 2014.

Prethodnih devet dana, Konjic je bio domaćin  XII Festivala srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH. Dječija, omladinska i lutkarska scena Bosanskog narodnog pozorišta Zenica za svoju predstavu Pozdravi nekog, koja je rađena po predlošku Vesne Ognjenović, Budimira Nešića & Grupe autora, a u režiji Miroljuba Mijatovića, osvojila je tri značajne nagrade na ovom Festivalu i to: Nagrada za najbolju žensku ulogu - Igda Jarić za ulogu Milice, Nagradu za najbolju režiju – Miroljub Mijatović i Prvu nagradu za najbolju predstavu u cjelini u kategoriji pozorišta.

Predstava Pozdravi nekog  govori o djeci od 16 do 18 godina koja su smještena u dom, i koja potiču iz različitih društvenih grupa, od roditelja, koji su, uglavnom, svjesno ili nesvjesno vršili nasilje nad njima.

U predstavi igraju polaznici Dramskog studija Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a i to: Igda Jarić, Adna Hasanić, Lamija Prguda, Amina Ćurić, Tamara Miličević – Stilić, Ena Pašalić, Amina Saliji, Tanja Muratović, Haris Hadžisejdić, Harun Skender i Ishak Jalimam.

U okviru Festivala bh drame koji se održava u Zenici od 8. do 17. maja, predstava Pozdravi nekog,  bit će izvedena pet puta u toku pet festivalskih dana i to za učenike pet srednjih škola iz Zenice.

 

« Vijesti
Vrh stranice